L’Hospital del Mar de Barcelona va acollir els darrers divendres i dissabte els màxims experts en aquest camp.
De les 450.000 persones que pareixen epilèpsia a l’estat espanyol, un terç no respon als tractaments amb medicaments anticonvulsius que en teoria ajuden a fer disminuir les crisis nervioses. Aquelles persones que no responen als fàrmacs són diagnostiades amb el que es coneix com epilèpsia refractaria, i molt sovint es fa necessària la intervenció quirúrgica. Malauradament es tracta d’un camp de la cirurgia força desconegut en comparació amb d’altres, tot i que la Unitat d’Epilèpsia de l’Hospital del Mar n’està a l’ordre del dia.
El director de la Unitat d’Epilèpsia, Rodrigo Rocamora, que l’Associació Catalana de Malalts Epilèptics entrevistarà el proper dilluns, va organitzar aquesta trobada internacional d’experts en cirurgia de l’epilèpsia per compartir la complexitat dels casos més difícils que s’hagin donat en l’estat espanyol i així poder avançar en comú en aquest àmbit. En aquesta unitat compten amb una tecnologia molt avançada per les cirurgies d’epilèpsia. Concretament, un robot anomenat ROSA que permet utilitzar la tècnica de l’estereoelectroencefalografia, consistent a implantar diversos elèctrodes intracerebrals per registrar les crisis epilèptiques i estudiar-ne els seus focus.
Així doncs, aquest cap de setmana us apropem, des de l’Associació Catalana de Malalts Epilèptics, una notícia suposa un petit avenç més en la investigació dels orígens de l’epilèpsia i de les seves possibles cures. Una bona noticia per totes aquelles persones que, diagnosticades o no, en pateixen els seus efectes a diari.