EntrevistesNotíciesUncategorized @ca

Dormir panxa-avall és perillós per les persones epilèptiques

La revista novaiorquina Neurology, una de les més prestigioses en el camp de la neurologia, ha publicat un estudi on es demostra que, en les persones diagnosticades d’epilèpsia, la posició en que es dorm pot influir en les probabilitats de patir una mort sobtada. L’equip de científics que ha dut a terme l’estudi està liderat pel Doctor James X. Tao, de la Universitat de Chicago.

L’epilèpsia és un trastorn neurològic que afecta el 2% de la població, unes 400.000 persones a l’estat Espanyol. Les causes més comuns de la malaltia són els accidents neurovasculars, les lesions cerebrals, tumors cerebrals, demències o infeccions cerebrals. Tot i així, bona part dels casos d’epilèpsia es diagnostiquen amb causes desconegudes. Encara que estranyament condueix a la mort, hi ha casos en que la vida de la persona afectada pot córrer riscos considerables, sobretot en els moments d’atacs amb convulsions. Ofecs, contusions, pèrdua del coneixement o desorientació són alguns dels símptomes més perillosos que pot provocar la malaltia.

Gràcies a un exhaustiu estudi de casos, basat en la revisió de 253 casos de mort sobtada en pacients d’epilèpsia, els experts han descobert que el fet de dormir panxa-avall fa augmentar les possibilitats de patir una mort sobtada inesperada. El Dr. James Tao, qui ha liderat la investigació, explica que “la mort sobtada inesperada és la principal causa de mort de les persones que pateixen epilèpsia incontrolada, i succeeix usualment mentre es dorm”.

Des de l’Associació Catalana de Malalts Epilèptics trobem que, d’aquesta manera, s’obren nous interrogants en la investigació sobre les causes i efectes d’aquesta malaltia, i s’hi incorporen nous coneixements que serviran per estimular futures investigacions i crear nous tractaments. L’estudi original està disponible a la web de la revista Neurology.